+421 940 999 885

Plánujete jarnú svadbu a neviete aké kvety si vybrať?

MY Vám pomôžeme smiley

Prvé jarné lúčne a topiaci sa sneh nám prináša jasné známky, že zima sa skončila a prichádza obdobie, keď sa príroda prebúdza, stromy sa zazelenajú a kvitnúce záhony sa nám ponúkajú na každom kroku.

Jarná sezóna nám otvára široké možnosti druhov a farebné škály kvetov, ktoré sú v ponuke práve a len na jar. Prevedieme Vás jednotlivými možnosťami a možno si rovno nájdete svojich favoritov.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarná klasika

 



Tak ako k zime patria snehové vločky, tak k jari nezameniteľne patria tulipány. Ich široká škála farieb a druhov nám ponúka nespočetné možnosti pri napĺňaní našich predstáv o kvetoch práve na Vašej svadbe. Rovnako ako v dobre známej rozprávke s nami tulipány komunikujú počas celého Vášho veľkého dňa. Zdalo by sa priam, že tancujú a užívajú si zábavu spoločne s Vami. Ráno Vás očaria svojimi uhladenými pukmi, na obed Vás prekvapia otvorenými kalichmi a na večer zas ospalo ale veľmi elegantne previsnú z vázy.

*Pri tulipánoch nesmieme zabúdať na dostatočné množstvo vody, ktoré nám kvetinové kreácie udržia svieže.*


Ak milujete žltú farbu , do popredia sa nám ponúka ďalšia jarná klasika, ktorou sú narcisky. Ich sýta žltá farba jarného slnka rozžiari každý jeden slávnostný stôl či tvár spokojnej nevesty. Práve atypické zloženie kvetu, kde vnútorny kalich obkolesuje 6 menších okvetných lupienkov robí z tohto kvetu unikát vo Vašej svadobnej kytici.  Aktuálne sa už na trhu objavujú rôzne farebné odtiene a žlté kombinácie, ktoré ak sa správne skombinujú či už samé alebo aj s inými jarnými kvetmi, urobia Vašu kvetinovú výzdobu na Vašej svadbe tradične netradične jarnú.



Konvalinky

Konvalinky sú  výnimočné okrem svojich bielymi nežne pôsobiacimi kvetmi aj veľmi intenzívnou vôňou, ktorá pre niektorých ľudí trpiacich alergiou môže byť až nepríjemná. Ak ale nemáme pomedzi hosťami citlivé povahy, krásne nám prevoňajú svadobnú kyticu či kvetinové aranžmány na stoloch. Konvalinky však nemusia byť len biele, ale existujú aj ružové kultivary, ktoré sú však tažšie zohnateľné, nakoľko sa bežne nepestujú.

*Len nezabúdajte, že tento malý jemný drobec je jedovatý kvietok a pri početnosti detských hostí na svadbe by to mohlo priniesť nemalé nepríjemnosti. *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ak Vaša romantická duša túži po niečom výnimočnom, tak skorý jarný termín Vám prináša samotných poslov jari a možnosť použiť do Vašej svadobnej kytice aj snežienky. Či už len ako doplnok, alebo celá kytička zo snežienok, bude vo Vašich rukách pôsobiť nežne a jemne.

 



S poslednými snežienkami, sa nám začínajú ukazovať prvé fialky. Či už preferujete pravé divé fialky, ktoré vynikajú drobnými fialovými kvietkami, v súčasnej dobe sú dostupné aj v šľachtených prevedeniach, ponúkajúce aj väčšie kvety v zaujímavých farebných kombináciách. Fialky sa vyznačujú svojím detailom na čiernu a žltú farbu v srdci samotného kvetu, čo robí takto tento kvet výnimočným a zaujímavým.  Krásny detail zabezpečia aj vo Vašej svadobnej kytici, alebo už len ako malá kytička pre Vaše malé družičky smiley.


Hyacinty

Ak ste milovníkmi drobných kvetov, tak určite poznáte tieto pekné cibuľoviny, ktoré sa na jar ukážu v nejednom záhone či kvetináči na okne. Rovnako ako ich predchádzajúci kolega sa vyznačuje svojou sýtou podmanivo výraznou vôňou a navyše príjemnou farebnosťou. Od fialovo modrej, cez cyklaménovú či tradičnú sýto ružovú až po bielu sú ideálnym spestrením každej svadobnej kytice a navyše Vám svojou vôňou spríjemnia Váš svadobný deň.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Alternatívou k hyacintom môže byť aj ďalší typicky jarný kvet akým je modrica. Ide o cibuľovinu a rovnako ako v prípade hycintov či tulipánov sú veľmi citlivé na dostatok vody.

 



Krokusy

Ak nie ste zástancom bielo ružovej klasiky a preferujete niečo špeciálne výnimočné, začiatkom jari  sa nám ponúkajú menšie fialovo modré krokusy. Vynikajú svojou špecifickou vôňou a netradičnou farbou. Ich jedinou slabou stránkou je ich výdrž, ale pri dobre zvolenej technike aranžovania tomu vie pomôcť aj ampulka s vodou. Prípadne je časté aj použitie v podobe celých cibuliek v peknom črepníku.

 


Menej známym, no čoraž častejšie používaným jarným kvetom vo svadobných aranžmá je práve iskerník, ktorý je kvetom neskoršej jari a skoršieho leta. Tvorí pohárovito makovité alebo plné kvety, podobné pivonkám. Častokrát kvety iskerníka pripomínajú práve rozkvitajúce púčiky ruží, čo z tohto kvetu robí veľmi zaujímavú náhradu alebo obmenu práve k ružiam. Ruža ako historicky najstaršia kráľovná kvetov je tradičná, no možno už priveľmi bežná na súčasnosť. Iskerníkové puky ak sa použijú s celou stonkou pekne vytvoria ležérne previsy vo svadobných kyticiach na svadobnom stole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Pri obmenách k ružiam sa temer na každej rozprávkovej svadbe vyníma princezná svadobných kvetov,  majsterka jarnej floristiky, ktorou je bez pochyby pivónia alebo známa aj ako pivonka. Jej výnimočnosť spočíva v tom, že v kytici sa krásne vyníma aj ako púčik i ako rozkvitnutý kvet. Azda nejedna nevesta už mala dočinenie a pozná tento kvet, ktorý sa veľmi často používa práve vo svadobnej kytici či svadobných kvetinových dekoráciách. Či už priamo v kytici alebo v kvetinovom aranžmá, pri pivonke je nanajvýš dôležité myslieť na dostatok vody, nakoľko ide o rastlinku s dužinatou stonkou. Možno aj na Vašej svadbe dostane priestor a zaujme svoje zaslúžené a náležité miesto.

*Ak sa o kvety postaráte pravidelnou výmenou vody, budú Vám skrášľovať Vaše šťastné dni aj po svadbe.*

 



Pokiaľ Vám na svadbe ide o objem a veľkosť, určite je na mieste hovoriť o hortenzii. Jej súkvetie pozostávajúce s malých košatých kvietkov už samo o sebe tvorí kvetinovú svadobnú guľu, ktorá sa nie raz aranžuje len samotná. O to viac stojí za vyzdvihnutie vlastnosť ako je jej objem  využitá v krásne bohatých kvetinových  aranžmánoch doplnených aj o iné kvety. Hortenzia býva dostupná v krásne jemných pastelových odtieňoch až po svetlo modrú či sýtu fialovú farbu.  Do kytíc či svadobných aranžmánov sa často používa s ampulkami s vodou ako celá kvetová guľa príp. sa rozloží na menšie časti.


Do popredia sa stále viac dostáva a obľube neviest sa teší aj orgován. Svojimi romanticky prevísavými trsmi kvetov Vám pekne rozčlení Vašu kyticu, ale zároveň budú Vaše aranžmány celistvé. Netreba ani v tomto prípade zabúdať, že ide o drevinu a samotné kvety sú citlivé na množstvo vody, ktorej by malo byť neustále dostatok. Farebná škála sa pri tomto vďačnom a pomerne cenovo dostupnom kvete pohybuje od bielej, cez svetlejšie odtiene ružovej, cyklaménovej až po sýtu ružovú až fialovú farbu. Orgován Vám Vaše svadobné kvetinové kreácie aj krásne prevonia. Avšak, ak ste nevesta s citlivejšou povahou na vôňu, je dobré si vyskúšať, či intenzitu vône vydržíte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A niečo z našich končín na záver ako podnet na spestrenie svadobných kvetov. V našich zemepisných šírkach už historicky bola plnou romantiky májová rozkvitnutá halúzka čerešne. Jej jemne ružové kvietky na konáriku krásne obzvlášnia Vašu kyticu alebo sa budú len pekne vynímať vo svadobných vázach na stoloch. Navyše výrazná voňa čerešňového kvetu doplní slávnostnú atmosféru Vašej svadby.

„A ak si nebudete dať vedieť rady, obráťte sa na nás a my Vám s radosťou spolu s našimi skúsenými floristami pomôžeme s výberom kvetov i nastavením konceptu tej jedinečnej Vašej kvetinovej výzdoby, aby  práve tá Vaša svadba bola tou pravou rozprávkovou smiley.“PŠ.